Event

Tablao flamenco-est
20
Nov
2019

Tablao flamenco-est

„Semmilyen műfaj nem képes úgy megidézni a tűz-elem sajátosságait, mint a flamenco tánc. A bonyolult ritmika a kiszámíthatatlanság érzetét kelti, így a cipők kopogása a tűz pattogását idézi meg a színpadon, míg mi, nézők, abban gyönyörködhetünk, hogy sem a szoknya ráncai, sem a kézfejek nem lobognak kétszer ugyanúgy – amiként a láng nyelvei sem.” (Oravecz Péter)

Az est résztvevőinek célja, hogy idevarázsolják a tablao-k bensőséges hangulatát, a tradíció és az improvizáció különleges ötvözetét és a flamenco szenvedélyét. Egy ilyen est a zene, a tánc és a néző-hallgató közönség egyszeri és megismételhetetlen találkozása. A tablao csakis együtt működik.

A nemzetközi csapat tagjai:

Jorge Díez Aragón (ES) – ének, cajón, gitár (Sobre Fuego)
Oravecz Péter – gitár, (Sobre Fuego, Manoya)
Házi Gabriella (NL) – tánc, palmas
Bencsik Andrea – tánc, palmas
Bajnay Beáta – tánc, palmas (Sobre Fuego, Aldebaran Kompánia)

EN // „There is no other genre that can bring to life the attributes of the element of fire better than the flamenco dance. The complex rhythm evokes a sense of unpredictability, the tap of the shoes is like fire crackling on stage while we, the spectators, can admire that no ruffle on a skirt and no movement of the hand dance in the same way twice, just like the flames of a fire.” (Péter Oravecz)

Belépő/Ticket: 3000 HUF

Jegyek elővételben SZEPTEMBER 27-TŐL kaphatók kizárólag online a TIXA oldalán, a helyszínen csak a koncert napján lehet majd belépőt vásárolni.