Event

Redbreast & Volkova koncert a Muzikum Gardenben!
29
Jun
2023

Redbreast & Volkova koncert a Muzikum Gardenben!

Redbreast Wilson és Volkova Krisztina Magyarországon egyedülálló módon eleveníti fel a country–folk duók hagyományát, ahol két, saját jogán is erős és karakteres dalszerző–énekes alkot egy egységet a színpadon.

Johnny Cash és June Carter, George Jones és Tammy Wynette, vagy éppen a kortárs Chris Stapleton és Morgan Stapleton nyomdokaiban járva a két énekes lírai finomsággal és humorral varázsolja a közönség elé Texas, Tennessee és Colorado tájait.

„Redbreast Wilson izgalmas figurája volt a nem túl nagy, de annál aktívabb hazai blueséletnek, hiszen a bluesnak is egy kevéssé ismert válfaját, a hipnotikusan, táncolhatóan repetitív észak-mississippi hill country bluest játszotta – remekül. 2019-ben két lemez után váltott a bluesról a countryra. 2022-ben jelentette meg legutóbbi lemezét Tradin’ Your Love címmel.” (Recorder)

„Az örökérvényű emberi tapasztalatok, az akusztikus hangzás és persze az emblematikus amerikai vidékek romantikája […] ezek Sam zeneiségének sarokkövei is, középen mégis egyetlen elem tornyosul és tartja össze a rendszert: a történetmesélés. A balladai dalszerzés amerikai hagyományai Sam inspirációja, dalai pedig sokszor közelebb állnak a költészethez, mint a zenéhez.” (Art7.hu)

Volkova Krisztina a hazai folkerek körében aligha szorul bemutatásra: a Muzsik és Volkova, a Napfonat és a Folkfonics formációkkal már bőven bizonyított a szcénában, 2023 óta pedig szóló dalszerző–énekes szerepben is láthatja a hazai közönség.

Belépő/Ticket: 3000 HUF (teljes ár)

Kérjük, hogy aki jegyet vásárol a koncertre, mindenképp jelezze asztalfoglalási szándékát a +36/20 221-7767-es telefonszámon.

Jegyek 2023. JÚNIUS 8-TÓL kizárólag online kaphatók a TIXA jegyrendszerében: https://tixa.hu/muzikum_klub

Dátum, helyszín:
2023.06.29. (csütörtök), 19.00
Muzikum Klub & Bisztró | Muzikum Garden
1088 Budapest, Múzeum u. 7.