Event

MOJO WORKINGS koncert
29
Dec
2013

MOJO WORKINGS koncert

  • Belépő:Elővételben: 1000 Ft; Helyszínen: 1500 Ft
  • Kezdés:20:30

… Itthon soha nem volt és most sincs könnyű dolguk azon zenekaroknak, akik az akusztikus vagy fél akusztikus duó illetve trió formációt választják. Sajnos többnyire besorolják őket a vendéglátós háttérzene kategóriájába. A fesztiválokon délután 4kor játszanak, vagy egy nagy koncert utáni levezető produkciónak szánják őket, beültetve a „sarokba”.(A közönség éppen jön, vagy már éppen részegen megy haza.) Sajnos sok duó- trió azért szűnik meg, vagy fásul bele idő előtt, mert nem tud kikerülni a bor és pálinkafesztiválok spiráljából, mert nem adatik meg néha- néha a nagyszínpadok varázsa. Nincs belső kényszerítő erő megújulni és egy idő után, elmarad a megálmodott produkció és megélhetési zenekarokká válnak. Persze ez nem ilyen egyszerű, hiszen a problémát részint a jelenlegi gazdasági és kulturális helyzet, részint a számtalan rossz beidegződés gerjeszti. Nem beszélve a blues hazai lehetőségeiről, helyéről, megítéléséről a többi műfaj között. Nyilván idő kell ahhoz is, hogy ne csak Jimi Hendrix, vagy Radics Béla esetleg a Rollling Stones zenéjében merüljön ki a műfaj „népszerűsége”, ismerete.

-A megoldásra várni kell még, de remélem, hogy lassan kialakulnak azon fórumok és lesznek fesztiválok, ahol a szervezők egy produkció milyenségét, nem feltétlen a csinnadrattától, az olcsóságától vagy „ne adj Isten” a hangerejétől teszik sikeressé, közönségcsalogatóvá, hanem a zene igényességtől. Köszönet azon koncertszervezőknek, akik követve a külföldi példákat, megpróbálnak főműsoridőbe tenni, egy-egy szólistát, duót-triót megmutatva a közönségnek, hogy kevés ember is csinálhat jó hangulatot.

Azt gondolom, hogy igazán gazdag volt ez az év a zenekarunknak. Számos helyre eljutottunk, mind itthon, mind külföldön és rengeteg felkérést kaptunk 2014-re is. Az idén ugyan nem készítettünk lemezt, viszont készítettünk két klippet, a Cup Of Tea illetve a Sunrise című számunkból. Hozzátenném, hogy ez utóbbi dal Alexis Kornernek állít emléket, hiszen 2014, január 1-én lesz 30 éve, hogy elhunyt a még élő legendás blueszenészek tanítómestere. Többek között olyan emberek karrierjét segítette, mint: Robert Plant, Paul Rodgers, Charlie Watts, Colin Hodkingson, Steve Miller…

Aki ismer minket, az tudja, hogy többnyire trió felállásban játszunk. Nos, ez az alkalom kivételesen más lesz a megszokottól eltérő. Csapatunkat több meghívott zenészkollegával egészítjük ki. Sokukkal nagyon jó kapcsolatban vagyunk, mert mind vendégművészként, mind „háttéremberként” már dolgoztunk együtt egyszer-egyszer, de vannak új zenészek is, akikkel még soha nem zenéltünk sem színpadon, sem lemezfelvételen. A koncertre felkértük: Mezőfi „Fifi” Isván dobost, (Muddy Shoes, Jambalaya, Frenk) Gayer Ferenc nagybőgőst, (Budapest Ragtime Band- Pleszkán Frigyes Trió) Mazura János tubást (Someday Baby, Dr. Walter) Nikodém Norbert steel-gitárost. Mindegyikük kiváló muzsikus a legkülönbözőbb műfajokban bizonyították tehetségüket. Lehet más – más a zenei beállítottságuk, de mindegyikük hiteles zenész és nyitottak mindenféle műfajra.

– Remélem, hogy minden nehézség ellenére a 2014-s év bőséges lesz, mind koncertekben, és más jellegű produkciókban. Kívánjuk hogy nem csak mi, hanem sok más zenekar, magánzó és előadó is jó évet tudjon majd magáénak.

Vendégek: MAZURA JÁNOS, NIKODÉM NORBERT, GAYER FERENC, MEZŐFI „FIFI” ISVÁN.

Sajnos technikai okok miatt nem tudtuk megoldani, hogy az eredeti tervek szerint Pásztor Anna is vendégünk legyen.

Belépő: 1000 Ft elővételben, 1500 Ft a koncert napján a helyszínen.

Jegyek kaphatók a Muzikumban, valamint a L’Harmattan Kiadó könyvesboltjaiban (V. ker., Kossuth Lajos u. 14–16. | VIII. ker., Horánszky u. 20.). Telefonos jegyrendelés: +36/20 221-7767.

Helyszín, időpont:

MUZIKUM Klub & Bisztró
1088 Budapest, Múzeum u. 7.
2013. december 29. (vasárnap), 20:30
Web: www.mojoworkings.hu
 www.facebook.com/mojoworkings