Event

<!--:hu-->MÁJUS 23 LOVÁSZ IRÉN | GROOVE & VOICE: HANGTÁJKÉP / SOUNDSCAPE LEMEZBEMUTATÓ<!--:-->
23
May
2015

MÁJUS 23 LOVÁSZ IRÉN | GROOVE & VOICE: HANGTÁJKÉP / SOUNDSCAPE LEMEZBEMUTATÓ

  • Belépő:Elővételben: 1000 HUF; Helyszínen: 1500 HUF
  • Kezdés:20:00

A LOVÁSZ IRÉN – GROOVE & VOICE trió a Soundscape-Landscape fesztiválon lépett fel először az adriai Cres szigetén. Az új műsor ethno-ambient stílusát a hely spirituális hangulata, időtlen, tiszta természeti környezete inspirálta. Sajátos világzene ez: természetes, meditatív, varázslatos és női hanggal elbűvölő, de az ősi tűz ropogása és férfierő lendülete is jellemzi. Három kiváló szólista egyéniség kreatív, energikus zenei jelenlétének és különböző zenei világok fúziójának lehetünk tanúi.

LOVÁSZ IRÉN a mértékadó, sokoldalú énekesnő a magyar népzenei-, világzenei élvonal világszerte ismert képviselője. Nemzetközi és hazai díjak kitüntetettje. Csodás helyszínek fellépője a Művészetek Palotájától a Brüsszeli Katedrálison át a londoni Covent Gardenig. A néprajztudomány kandidátusa, egyetemi docens.

HORVÁTH KORNÉL a világ egyik legeredetibb ütőhangszerese. Fellépett világhírű jazz nagyságokkal, mint Tommy Campbell, Al Di Meola és Stoyan Yankoulov, Alegre Correa, Randy Brecker, David Friedman, Tony Lakatos. 2008-ban megkapta a Kossuth díjat.

MIZSEI ZOLTÁN zenetörténész, DLA, az egyházzene és a reneszánsz zene egyetemi oktatója, énekes, zeneszerző, karvezető, régizenei, világzenei, alternatív zenei formációk tagja.

A koncert a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával valósul meg.

SOUNDSCAPE by the Irén-Lovász-Groove&Voice Trioby is special ethno-ambient world-music: not only magical, spiritual, enhancing but also also full of ancient fire and power. This is a unique fusion of different musical worlds by three exceptional musicians.

—–

Belépő/Price: 1000 | 1500 HUF

Jegyek kaphatók a helyszínen, hétköznapokon 15 órától 21 óráig, szombaton 17 órától 21 óráig. Jegyvásárlás kizárólag készpénzzel.

A Károli Egyetem hallgatói 50%-os kedvezménnyel vásárolhatnak jegyet a koncertre. A kedvezmény a teljes, nem az elővételes jegy árából vonódik le.

Helyszín:
Muzikum Klub & Bisztró
1088 Budapest, Múzeum u. 7.
www.nka.hu

NKA_20_eves