Event

KEX Remake (Elhallgatott Zenekarok vol. 2.)
17
Sep
2020

KEX Remake (Elhallgatott Zenekarok vol. 2.)

1968 Mikulásától 1971 őszéig zenélt a KEX együttes (Baksa Soós János, Doleviczényi Miklós, Imre Attila, Bianki Iván és Kisfaludy András). Első fellépésük az Iparterv nagy termében volt, ami nevezetes hely, hiszen éppen ebben az időben indult el a magyar avantgard művészet minden jelentős ága. Az „ipartervesek” ma már mind elismert művészek, Pauer Gyula szobrász mondta, a „mi zenekarunk a KEX volt”. Az avantgard együttesnek egy kislemeze jelent meg, amin az ELSZÁLLT EGY HAJÓ A SZÉLBEN és a CSALÁD című dalokat hallhattuk. Később a zenekar tagja volt Somló Tamás és Závodi Janó. Baksa Soós disszidálása után Tóth János Rudolf énekelt és gitározott.

2015-ben összegyűjtöttük az együttes számait, Tóth János meghangszerelte, átírta a dalokat, így 16 szám kerülhetett fel a KEX Remake első CD-jére. Igen, a 70-es évek elején a KEX megtűrt zenekar volt. Több mint 40 évet kellett várni ahhoz, hogy megjelenjen az együttes első lemeze.

Az Elhallgatott zenekarok koncertsorozat a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) támogatásával valósul meg.

Belépő/Ticket: 2000 HUF (elővételben) | 2500 HUF (teljes ár)

Online jegyvásárlás: https://tixa.hu/muzikum_klub

Jegyek 2020. AUGUSZTUS 12-TŐL kaphatók a HELYSZÍNEN (hétköznapokon 15–21 óráig, fizetés kizárólag készpénzzel) és a Tixa rendszerében.

Jegyek ELŐVÉTELI ÁRON az adott koncert dátumát megelőző napig válthatók, a koncert napján lép életbe a teljes áras jegyvásárlási lehetőség.

❗️Fontos információ: Aki a 2020. március 20-ra meghirdetett elmaradt koncertre a helyszínen jegyet vásárolt, annak érvényes erre az eseményre is a belépője❗️

// A koncertterem elrendezése: RÉSZBEN SZÉKEZETT. Az ülőhelyek nem sorszámozottak, így ezek elfoglalása érkezési sorrendben történik. Kérjük a megértésüket! //

Az esemény a Muzikum Klub koncerttermében a jelenleg kiírt járványügyi előírásoknak megfelelően valósul meg.

Időpont, helyszín:

2020.09.17. (csütörtök), 20.30
Muzikum Klub & Bisztró
1088 Budapest, Múzeum u. 7.