Event

<!--:hu-->A fejek forradalma<!--:-->
17
Oct
2015

A fejek forradalma

  • Kezdés:17:00

John Lennon 75. születésnapját és a ‘Fejek forradalma’ című kötet új kiadását ünnepeljük. Idézd meg velünk a múlt század legszebb pillanatait, hallgassuk meg együtt a kedvenc Beatles számainkat!

Program:
17:00-18:30 filmvetítés
18:30-19:30 könyvbemutató, beszélgetés, The Bits Beatles Unplugged minikoncert. (Beszélgetnek, Schultz Judit, Benedek Szabolcs, László Róbert, Derecskei Zsolt.)
A könyvbemutató ingyenes.

20:30-23:00 JOHN LENNON 75 koncert a The Bits-szel.
https://www.facebook.com/events/1622756661326825/
A The Bits koncertre jegyek erre:
http://www.zenekupon.hu/the-bits-lennon-75-koncert-oktober-17.html

Ian MacDonald ‘A fejek forradalma’ című könyvéről:
A Beatles egy káprázatos évtized káprázatos megfogalmazója volt. A popzenét, amilyennek ma ismerjük, gyakorlatilag ez a négy fiatalember teremtette meg. Egyáltalán nem túlzás kijelenteni, hogy megváltoztatták a világot. A fejek forradalma első ránézésre a Beatles dalainak hiánytalan katalógusa, amely bámulatos alapossággal mutatja be az együttes hangfelvételeit. Azonban a könyv ennél jóval többet nyújt olvasóinak. A dalok keletkezésének, felvételük körülményeinek, zenei felépítésüknek a bemutatásán túl (és egyben azon keresztül) egy fejlődéstörténetet is elénk tár: hogyan érett felnőtté a négy gombafejű; hogyan hatottak dalszövegeikre a hihetetlenül izgalmas, reményekben és indulatokban gazdag, lendületes optimizmust és filozofikus befelé fordulást hozó hatvanas évek eseményei, a különféle tudatmódosító szerek és a magánéletük; milyen irányban fejlődött a muzsikájuk és hangszeres tudásuk a zenei és stúdiótechnikai kísérletek során. Ian MacDonald nem túloz, amikor azt írja, hogy az elgépiesedés kivételével minden irányzatot, amely utánuk következett, a Beatles indított el: együttesként és egyénenként is valóságos akadémiáját képezik a popkultúra értékeinek.