Event

Éles Gábor–Oláh Tzumó Árpád Jazz Duó
11
Feb
2014

Éles Gábor–Oláh Tzumó Árpád Jazz Duó

  • Belépő:Belépőjegy: 800 Ft
  • Kezdés:20:00

„Mikor két sajátos zenei nyelv egyről beszél.”

Két kivételes művész egy színpadon: Éles Gábor–gitár és Oláh Tzumó Árpád–zongora bemutatkozó koncertje a Muzikum színpadán.

Éles Gábor és Oláh Tzumó Árpád közös alkotómunkája a blues, a jazz, a soul és a folk gyökereiből táplálkozik. A két kitűnő muzsikus debütáló koncertje igazi különleges csemege lesz a hazai zenei palettán. Ezen az estén meghallgathatjuk Éles Gábor eddig soha nem játszott saját szerzeményeit, melyek a swinges jazz és az amerikai fehér country időszakát idézik. A műsorban jazz örökzöldek és modernebb hangzású saját szerzemények, soul-jazz kompozíciók szólalnak meg, miközben a klasszikus zene is helyet kap. A számtalan stílust az előadó személye foglalja keretbe, zenéje összetéveszthetetlenül egyedi, jellegzetesen „élesgáboros”. Érdekesség, hogy magyar nyelvre fordított soul-jazz melódiák is megszólalnak majd. Természetesen az improvizáció sem marad el. Ezen a különleges koncerten Éles Gábor bensőséges dalait a kiváló és a méltán népszerű virtuóz zongorista, Oláh Tzumó Árpád játéka teszi még izgalmasabbá.

Éles Gábor 1975-ben született Budapesten, zenész szülők gyermekeként. Gitártanulmányait Mosóczi Miklós irányította, majd 2002-ben diplomázott klasszikus gitárosként. Jazzgitározni Gyárfás Istvántól és Juhász Gábortól tanult. Zenei anyanyelvét a gyermekkora óta hallgatott jazz és a könnyűzene határozza meg. Neve nem ismeretlen a jazzkedvelők között, énekes-gitárosként és zeneszerzőként motorja saját triójának, melyet 2009-ben alapított. Az Éles Gábor Trió egy páratlan zenekar, amely számos koncertet tudhat maga mögött, többek között a Sziget Fesztiválon, Kapolcson, a Paksi Jazz és Blues Fesztiválon és a Budapest Jazz Klubban is.

Oláh Tzumó Árpád 1980-ban született Budapesten. A Weiner Leó Konzervatóriumban folytatott klasszikus tanulmányait 16 évesen szakította meg, hogy jazzt tanuljon az Erkel Ferenc Zeneiskolában. A Berklee College of Music-on és a Thelonious Monk Intézetben Herbie Hancock tanítványaként tanult jazz-zongorázást és annak oktatását. Tanít a Snétberger Ferenc Tehetségkutató Központban. Pályája során olyan nevekkel játszott, mint Horváth Plutó József, Borlai Gergő, Bacsó Kristóf, Herbie Hancock, Wayne Shorter, Kenny Garrett, Terence Blanchard.

Belépő: 800 Ft

Jegyek kaphatók február 1-től a helyszínen a Muzikumban (hétköznapokon 14 órától zárásig, szombaton 15 órától zárásig). Jegyvásárlás kizárólag készpénzzel. Info: +36/20 221-7767

Helyszín, időpont:
MUZIKUM Klub & Bisztró
1088 Budapest, Múzeum u. 7.